top of page

MTB CLUB KARMEL

Waregem

Marcus Tripel is niet zomaar het zoveelste artisanaal ‘biertje’.  Het is ontstaan in de schoot van Mountainbike-club Karmel uit Waregem (vandaar het mountainbike-icoontje op de achterzijde van het Marcus-glas).

MTB-club Karmel is een hechte club fietsende ondernemers, 19 in totaal (hun voornamen staan op het etiket), en tijdens één van de après-vélos ontsproot het idee om hun eigen bier te brengen.

 

Deze ondernemende fietsers bleven niet bij de pakken zitten en bepaalden prompt welk type bier ze zouden brengen, meer bepaald een biologische tripel !  In brouwerij De Plukker vonden ze de ideale partner om hun bio-tripel te ontwikkelen en te brouwen.  Ondertussen werd ook een passende naam gevonden en een stijlvol etiket ontworpen.  Marcus Tripel was geboren !  

 

Aanvankelijk stak Corona nog wat stokken in de wielen maar op 21 april 2022 werd Marcus Tripel plechtig boven de doopvont gehouden !  Sindsdien is dit karaktervol degustatiebier verkrijgbaar in de betere bierhandel en wordt het geschonken in menig café, brasserie en restaurant, zelfs met ster !

 

Marcus Tripel, in één zin samengevat : bier met hoge gisting voor mensen met grote goesting !

Marcus Beer Launch-1-220421.jpg
bottom of page